29
Jan 17
Letos je Atletska zveza Slovenije v tekmovalni sistem za najmlajše kategorije uvedla nekaj novosti. V nedeljo, 15. januarja se je Lana Kokotec udeležila prvega tekmovanja po tem novem sistemu: v Slovenski Bistrici je tako potekalo ločeno tekmovanje za kategorijo mlajših deklic starih 10 in mlajših deklic starih 11 let. Lana je tekmovala na 50m (tudi razdalja je novost, prav tako tek v športnih copatih, ne v specialnih atletskih-šprintericah). Uvrstila se je v finale, kjer je z odličnim tekom dosegla 4. mesto.
 
Teden kasneje, 22. januarja, sta se podobnega tekmovanja, vendar za dve leti starejše mlade atlete, udeležili tudi Taja Slapernik in Julija Kuzmin Delgiusto. Taja se je skozi kvalifikacije teka na 60m uvrstila v finale B, kjer je močno izboljšala kvalifikacijski čas in zasedla skupno 8. mesto. Julija pa je v teku na 600m zmagala in s tem postala državna dvoranska prvakinja za kategorijo deklic starih 12 let.
 
Vse tri deklice so pokazale dobro pripravljenost, z odličnimi rezultati pa so lahko pridobile tudi dodatno motivacijo za nadaljnje vestno treniranje.
 
Julija na najvišji stopnički: