10
Maj 18

Letos smo se v našem društvu odločili izvesti celodnevno atletsko prireditev poimenovano Dan atletike.

V prekrasnem vremenu smo v četrtek 10.05.2018 začeli dopoldan z otroško atletiko. Otroci treh vrtcev (Vrtec Mornarček Piran, Vrtec La Coccinella Pirano in Vrtec OŠ Sečovlje) so se zabavali in uživali v petih različnih poligonih.

Popoldan je sledilo Občinsko atletsko prvenstvo Pirana, ki smo ga izvedli po nekajletnem premoru. Na tekmovanju so nastopili učenci OŠ Cirila Kosmača Piran, OŠ Lucija, OŠ Sečovlje in SE Vincenzo e Diego De Castro. Za medalje so se pomerili v štirih disciplinah:  teku na 60m, 300m, 600m in skoku v daljino.

Proti večeru smo izvedli še Mednarodni atletski miting. Na mitingu so sodelovali mladi atleti iz obeh koprskih društev (AD Nova Aurora Koper, Atletski klub Koper), Atletskega kluba Maximvs iz Poreča, Atletskega kluba Pivka in zamejskega društva BOR atletika iz Trsta. Pomerili so se v teku na 60m , 300m in skoku v daljino. Miting smo otvorili s protokularnim tekom v okviru Odprtega prvenstva Pirana v teku na 60m, kjer so se pomerili trije odrasli. Renata Novak, ravnateljica Vrtca Mornarček iz Pirana, Meira Hot, podžupanja Občine Pirana in Matjaž Ukmar, direktor ŠIMC Piran. Sledi so 'boji' atletov, med katerimi so domači atleti Atletskega društva Piran osvojili kar šest zlatih medalj. Omeniti velja, da nekateri odlični domači atleti na mitingu niso nastopili ali so nastopili v le eni disciplini, saj so predhodno nastopili tudi na Občinskem atletskem prvenstvu, kjer so prav tako osvojili prva mesta.

Skupno je na Dnevu atletike 2018 sodelovalo preko 350 otrok, mladih in odraslih.

Glede na pohvale z vseh strani je prireditev odlično uspela, zato se že veselimo Dneva atletike 2019!

Dan atletike so podprli: Atletska zveza Slovenije, Občina Piran, Luka Koper, Zavarovalnica Triglav, Čevabdžinica 10vpol Koper in Hoteli Bernardin.

Avtor: Rok Kocjančič