11
Jan 20
Trenutno pripravljenost smo to zimo testirali na mitingih v dvorani in na cestnem teku v hrvaški Istri.
Najprej sta 11. januarja na dvoranskem mitingu v Ljubljani na 60m nastopili Kristina Peric in Tea Gojak. Kristina je odtekla 8,75, Tea pa (po treh letih premora - tekmovalnega in v treningu) 8,80.
9. februarja sta se mitinga v krožni dvorani v Novem mestu udeležili Kristina Peric in Lana Kokotec. Obe sta tekmovali zelo dobro: Kristina je v predteku s časom 8,69 najprej svoj osebni rekord izenačila, nato pa v finalnem teku (B - finale) popravila na 8,60. Lana je v predteku tekla celo 8,57, v finalu (prav tako B - finale) pa je prihranila moči za 8,61.
Na isti dan, 9. februarja, se je tekaški del naše skupine udeležil uličnega teka v Novigradu. Julija Kuzmin Delgiusto, Tjaša Gržinić, Lara Deržek, Lara Pirnat, Maj Korošec, Joice Hrobat in Tea Orejaš so tekli na razdaljah od 400 do 800m. Vsi so tekmovali zelo dobro, saj sta Julija in Maj zmagala vsak v svoji kategoriji. Za Julijo sta se med deklicami uvrstili Tjaša in Lara D., Joice Hrobat pa je med mlajšimi deklicami zasedla 3. mesto. Vsi so dobro tekmovali in svojo progo odtekli res pogumno.
 
Avtorja: Ainhoa Lizariturry Apollonio in Tomaž Mikeln