24
Avg 13

24.8.2013 se je začelo takole: Tomaž je zamujal zaradi nesreče - cestne zapore, nato smo preko Kort odšli proti Kopru, ker naj bi bila zaprta cesta tudi na Valeti (kar se je nazadnje izkazalo, da ni bilo res...), vendar raje previdno in sigurno ter premikajoče po stranskih poteh kot stoječe v koloni... Na italijanski strani pa gužva na avtocesti ter nato napis na prvi cestni tabli: Kolona vozil dolga 14km pred cestninsko postajo Trst. To smo po cca. 45 minutah čakanja v koloni prevozili, nakar je nastopil nov šok na naslednji cestni tabli z napisom: Kolona vozil 15km med Palmanovo in San Giorgio di Nogarom. Odločili smo se, da avtocesto zapustimo in pot proti San Vitu nadaljujemo po stari regionalni cesti.

Na atletski stadion smo prispeli 10 minut pred pričetkom prve 'naše' discipline - skoka v daljino za dekleta. Tako sta Maja in Kristina praktično začeli skakati neogreti. Med tem se je v petnajstih minutah za 50m nastop ogrel Ian, Pia in Taja sta imeli na voljo še kakih 10 minut več za ogrevanje za njun nastop na 50m. Aisha, Urška, Bor in Nik pa so le imeli na voljo dovolj časa za ogrevanje...

Hitenje in borba s časom se je žal nekoliko odrazila tudi na rezultatih naših atletov oz. 'popotnikov', kljub temu smo se imeli lepo in domov odnesli tudi srebro Pie na 50m.