20
Feb 16

Mnogoboj je najzanimivejša pa tudi najnapornejša atletska disciplina za mlade atlete. V mnogoboju v dvorani se v kategoriji U14 pomerijo v štirih disciplinah: tek na 60m, skok v daljino, met težke žoge in 600m. Kategorija U12 tekmovanje zaključi s 300m, ostale tri discipline so pa iste.  Ker je »mnogobojski trening« dobra priprava vsestranskega atleta in ker je tovrstno celodnevno tekmovanje za otroke veliko bolj zanimivo kot nastop v le eni disciplini, se tovrstnih tekmovanj običajno udeleži veliko število otrok. Tudi mnogobojih v Ljubljani in Slovenski Bistrici je bilo tako.

V kategoriji U14 sta tekmovali Taja Slapernik in Laureen Zakinja. Obe sta v vseh disciplinah naredili osebne rekorde (kar za Laureen samo po sebi ni nič posebnega – v vseh disciplinah je pač tekmovala prvič). Tajino 30. mesto in Laureenino 65. sta ju popeljali na ekipno 22. mesto (96 prijavljenih posameznic, 33 ekip). Dekleti sta nas posebno razveselili z dobrim skakanjem v daljino ter požrtvovalnim zaključnim tekom na 600m.

Naslednji vikend, v kategoriji U12, pa sta nastopili Lana Kokotec in Gaja Trbižan. Tudi onidve sta na atletskih tekmovanjih nastopili prvič, tudi onidve sta se borili, učili in premagali vse težave. Med 90 prijavljenimi posameznicami iz 29 ekip sta bili 30. (Lana) in 26. (Gaja), ekipno pa 12. Lana je največ pokazala pri šprintu in skoku v daljino, Gaja pa pri šprintu in metu težke žoge.

Vsem štirim dekletom iskrene čestitke. Kar tri od štirih so svoj krstni atletski nastop doživele kar na najzahtevnejšem tekmovanju atletskega koledarja. Tudi zaradi tega so vsi rezultati še toliko več vredni.